Pont dels Gossos
Vallirana

Carretera N-340, km. 1233-1234 - Casetes Montané
    A la sortida de les Casetes en direcció l'Ordal, després de l'encreuament que porta a cal Torrillo

Estructural
    Administració General de l'Estat (AGE)
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat i reformat de grans dimensions damunt de la riera de Vallirana. La part original està situada a la banda nord de l'estructura i està formada per un sol arc de mig punt bastit amb maons disposats a sardinell i els brancals construïts en pedra de diverses mides, disposada en filades i lligada amb morter. A les cantonades hi ha carreus de pedra ben desbastats i també s'observen dos contraforts atalussats de pedra. La meitat sud del pont, en canvi, està reformada i bastida amb formigó. Molt probablement respongui a una ampliació de l'estructura per l'eixamplament de la via. La part superior o tauler està format pel propi paviment de la carretera, delimitat amb baranes de formigó.

Al final de la guerra Civil, durant la retirada de les tropes republicanes, es va donar l'ordre de fer volar tots els ponts de la carretera per dificultar el pas dels enemics i afavorir la retirada. El pont dels Gossos es va escapar de les voladures.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 28-29, 219. OLLÉ, Francesc (2014). Episodis de guerra, entorn de pau. La Vallirana dels anys trenta. Vallirana: Nèctar editorial, p. 106.