Pont del molí del Verdaguer Balenyà

Riu Congost

Està parcialment cobert de vegetació.
Estructural
Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

El pont del molí del Verdaguer permetia accedir al molí salvant el riu Congost.està situat davant del molí i permet creuar el riu. Es tracta d'una construcció del segle XVIII que va ser ampliada al segle XIX. Consta d'un sol arc rebaixat de pedra per un costat i de ceràmica disposada a plec de llibre per l'altre. No té barana. El parament del pont és fet de pedra lligada amb argamassa.

El pont fou construït al segle XVIII, moment en què va construir-se el pou de glaç i es va ampliar el molí.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Balenyà (Osona). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
MARISTANY, M. (1998). Els ponts de pedra de Catalunya. Barcelona: Generalitat de Catalunya: Editorial 92.