Pont del Farell
Montmajor

Gargallà
    Sobre la riera de l'Hospital al Bosc del cantó de la Riera.

Costejat per l'abad Nicuesa de Serrateix
    Cortés Elía, Mª del Agua

Pont de pedra que permet travessar la riera de l'Hospital a la zona del Bosc del Cantó de la Riera que es troba dins el terme de la casa de Cal Gener de Tòlics. És un pont d'un sol arc de mig punt amb barana de lloses verticals que li donen una estructura d'esquena d'ase. La dovella central del pont porta una inscripció: "Ha cosetado el MIS de Miquel Niquesa abad del RM de Serrateix. Any 1793".

La fotografia és del llibre de César August Torras (1922).

El pont va ser fet construit per l'abat Nicuesa del monestir de Santa Maria de Serrateix per facilitar l'accès des de Cardona al Pujol de Planès. Miquel Nicuesa va ser abat des de 1790 a 1793, i va realitzar també un altre pont similar per travessar la riera de Navel en el camí que portava de Cardona a Serrateix, a la costa del Forn.

TORRAS, Cesar August (1922). Pirineu Català. Comarca del Cardener. Ed. Torras Hostench. AA.DD. (1993). Els ponts de l'abad Nicuesa de Serrateix. Revista Montbordó, butlletí del Patronat d'amics de Serrateix. Nº 19, octubre de 1993.