Pont de Sant Jaume
El Brull

Sant Jaume de Viladrover
    500 m al NO de Sant Jaume de Viladrover, tocant al Raval.

Bo
    En algunes parts del pont s'observa com alguns dels carreus han estat substituïts per totxanes més modernes.
    Estructural
    Generalitat de Catalunya
    Marc Cucurella Pinilla

Pont d'un sol ull en forma de mitja circumferència fet de carreus irregulars de pedra units amb argamassa. És un pont recte, amb una lleugera pendent, fa uns 25 metres de llargada i té orientació nord-sud. A la part més alta la seva alçada és d'uns sis metres. La seva amplada és d'uns quatre metres, que és l'amplada de la carretera que hi passa per sobre, la que va de Sant Miquel de Balenyà a Sant Jaume de Viladrover. Per sota el pont hi passa un torrent, anomenat torrent de Sant Jaume. L'obertura fa uns dos metres de diàmetre. A la part superior, als dos laterals de la carretera, hi ha dos murs de contenció també de pedra, que són continuació del pont; fan uns 50 cm d'alçada per uns 30 cm d'amplada i estan acabats amb lloses de major grandària.

És un dels ponts més emblemàtics del municipi, tan per la seva bellesa arquitectònica com pel seu ús.

El pont va ser restaurat el 1994.