Pont de les Graus
Moià

A l'est de la vila
    A prop del camí que porta cap a Vallabús

Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Pont d'un sol ull. L'obra intercala majoritàriament un opus icertum amb filades de pedres horitzontals amb morter de juntes en bastant bona conservació. El passamans esta format per lloses de pedra de gres més grans, algunes de 2 x 0,20 m aproximadament.
    El terra està enllosat i s'observen les passeres dels carros antics que han desgastat la pedra amb les rodes. Es conserven també 6 fites (2 d'elles senceres).
    A la banda nord-est del pont hi ha una petita escaleta de quatre esglaons (un d'ells de fusta) que dona a un camp de blat i al marge de pedra seca del torrent.
    Hi ha una inscripció en la cara est en la que hi ha la data 1803, però no se sap si correspon a l'any de la seva construcció o a alguna modificació.

Actualment el pas de vehicles es realitza per un pont nou a tocar del tradicional.

Per aquest pont passava el camí ral que anava a Vic.