Pont de la Palanca
Sant Pere de Ribes

Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Estructural
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Pont construït sobre la riera de Ribes, que permet comunicar el nucli de Sota-Ribes amb el de Ribes. És una passarel·la formada per una estructura metàl·lica que és sostinguda per dos estreps situats als extrems. La part central està constituïda per dues bigues amb una gelosia creuada, sobre la que descansa un tauler convex de formigó. L'estuctura descansa sobre mènsules de pedra treballada que estan fixades als extrems. Aquests són fets de paredat comú i s'obren formant un arc de mig punt ceràmic. La barana és d'obra acabada amb ceràmica, mentre que a la part central és metàl·lica.

També conegut com a Pont de Sota-Ribes o Pont de Ferro.

El Pont de la Palanca va ser construït per comunicar el nucli de Sota-Ribes i el de Ribes gràcies a la donació de Josep Ferrer Vidal, aleshores propietari de la Torre del Veguer. La seva inauguració fou el dia 5 d'abril de 1891.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Sant Pere de Ribes (Garraf). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    LACUESTA, R.; GONZÁLEZ, X. (2008). Ponts de la província de Barcelona. Comunicacions i paisatge. Barcelona: Diputació de Barcelona.