Pont de la mina del Torrentí
Sant Julià de Cerdanyola

La Guingueta

Alguns murs es troben en mal estat
    María del Agua Cortés Elía. OPC

Al nord del nucli urbà, de la zona de la Guingueta, hi ha diferents feixes entre parets de pedra seca, una zona de conreu que es perllonga fins a les Deveses. La zona és travessada pel torrent anomenat el Torrentí, que porta aigua de les muntanyes quan plou molt. Per salvar aquest torrent, els pagesos van organitzar els murs de les feixes i van tancar també entre murs el torrent, de manera que baixava entre les feixes entre parets de pedra. Es conserva un pont fet d'obra de paredat, l'aigua entra per la boca de l'extrem nord i discorre per un túnel soterrani sota les feixes, tornant a sortir al rec del Castell just a sota del molí. El pont presenta un arc de mig punt rebaixat que recolza sobre sos muntants, la part superior del pont permet travessar entre les feixes.