Pont de la Fassina
Torrelavit

Racionalisme
    Modificat 1959 i restaurat 1967 per Diputació de Barcelona
    Ajuntament de Torrelavit. c/del Molí, 29, Torrelavit
    Oriol Vilanova

Pont que salva el desnivell format pel torrent de Mas Vendrell o de Sant Marçal a l'alçada de Cal Campaner, comunicant així aquesta masia amb el carrer del Molí. El pont té una longitud de 11 metres i una amplada de 3,85 metres. Està construït sobre una gran arcada de maó, de 8,35 m de longitud a la part baixa i una alçada de 2,40 m. el cos del pont, entre l'arcada de maó i la superfície del pas de vianants, està fet de còdols de riu i pedres irregulars, lligades amb morter de calç i sorra. La superfície del pas de vianants està feta amb llambordes modernes, les mateixes que hi ha al carrer del Molí. A cada costat, el pont té una barana feta de pedra, també moderna.

El primer projecte de construcció data del setembre de 1946. El 1954, l'enginyer Eduardo Peña Arnau va redactar un nou projecte per fer-lo més ample sense afectar la seva estructura original, aquest projecte va ser modificat per Pio Fernandez Segura l'any 1959 , tot i que l'obra va ser definitivament acabada per l'enginyer Jaume Amat Curto el 1967.

Raquel Lacuesta, Xavier Gonzélez i Lluís Casals (2008). "Ponts de la província de Barcelona, comunicació i paisatge".pàg. 15. Diputació de Barcelona.