Pont de Canelles
Lluçà

Sector nord-est del terme municipal
    A la carretera BV-4341, punt quilomètric 4'700

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008. Barcelona
    Jordi Compte i Marta Homs

El pont de Canelles està situat sobre la riera Gavarresa, en el tram de la carretera BV-4341 conegut com "la costa dels Gats" i al nord-oest de Canelles. Es tracta d'un pont de mitjanes dimensions que creua la riera Gavarresa i per on passa la carretera BV-4341. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra treballada i la volta de totxo massís. Té un sol ull d'arc rebaixat, amb una amplada d'uns 15 metres i una alçada que sobrepassa els sis metres. La llargada total del pont és d'uns 40 metres i l'amplada de poc més de 5 metres.

El pont està inclòs dins l'inventari de pont i pontons de la Diputació de Barcelona amb el codi: PO03730. La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya.

El pont va ser construït a la primera meitat de la dècada dels anys trenta, durant la construcció de la carretera que uneix Santa Eulàlia de Puig-oriol amb Sant Quirze de Besora, essent la primera carretera asfaltada que va comunicar el nucli urbà de Santa Eulàlia de Puig-oriol.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Lluçà. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998. Fitxa tècnica. Codi PO03730. Inventari de pont i pontons. Diputació de Barcelona.