Pont de Can Coll
Sant Pere de Ribes

BCIL. PGOU 1982 (Llei 9/93 PCC)
    Estructural
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Pont d'un sol tram que salva la riera de Ribes per accedir a la masia de Can Coll. És fet de maçoneria i maó i consta d'un sol arc rebaixat ceràmic. L'estructura presenta quatre contraforts semicirculars per costat, que tenen una cornisa a la part superior. El tauler queda rematat amb una barana de maçoneria i es troba asfaltat.

El pont de Can Coll va construir-se simultàniament a l'església Nova de Sant Pere, a principi del segle XX. L'obra de totes dues construccions era promoguda per l'"americano" Francesc Marcer, propietari de la masia. Segons diversos testimonis orals, els ribetans que van participar en la seva construcció treballaven a l'estiu al pont de Can Coll i a l'hivern a l'església.

CUADRAS, J.M. (1999). Coneguem el nostre terme i les masies: caminades per Ribes i el Garraf. Sant Pere de Ribes: Els Xulius.