Pont de Cal Ti
La Pobla de Claramunt

A la línia dels Ferrocarrils Catalans entre Igualada i Barcelona al seu pas per Cal Ti.

Compañía del Ferrocarril Central Catalán
    Ajuntament de la Pobla de Claramunt/ Generalitat de Catalunya
    Jordina Sales Carbonell

Rodejat per arbres i camps de conreus, sobre el curs del torrent Gran, s'alça el pont ferroviari de cal Ti, el qual disposa de tres arcades de vuit metres de llum cadascuna, fetes amb quatre fileres de totxos en plec de llibre. Dos dels pilars estan fets a base de maons vistos. Encara avui aquest pont centenari acompleix la funció de pas per al tren de la línia Barcelona-Igualada per a la que fou creat a finals del segle XIX.

Durant la construcció de la línia de ferrocarril Barcelona-Igualada que es va dur a terme a finals del segle XIX, per tal de creuar les valls dels torrents calia construir nous ponts. Per aquest motiu, entre els anys 1890 i 1892 es va construir el pont de cal Ti per part de la Compañía del Ferrocarril Central Catalán, junt amb els ponts de Vivencs, Plans d'Arau i l'adaptació del preexistent de Rigat per al trànsit ferroviari.

-RIBA GABARRÓ, Josep (2000d): "Els primers ponts del segle XIX: quatre construccions per passar el ferrocarril (III)", Butlletí Municipal, 4, p. 14.