Pont de Cabrianes
Sallent

Solament es conserven els arcs centrals i part del fonament d'una arcada del primitiu pont.
    Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
    Ajuntaments de Sallent, Artés, Calders, Sant Fruitós de Bages i Navarcles
    Lluís Len / Jaume Perarnau

Es conserva solament una arcada i un pilar. Originalment era triangular, asimètric i de sis arcs. L'aparell és de carreus ben tallats amb pedra i calç. Tenia 109 metres de llarg, 3'4 d'amplada i 20 metres d'alçada

El pont és lloc de confluència de 5 termes municipals (Sallent, Artés, Calders, Navarcles i St. Fruitós de Bages)., refermant la importància històrica que tingué aquest lloc com a punt clau de comunicació al llarg de molts segles. Es conserven els fonaments d'un dels pilars del pont del segle XI

El primer pont del segle XI va ser enderrocat i refet durant el segle XIII. Aquest, al seu temps, va ser refet pel que es va construir al segle XVI i va ser molt reformat durant el XIX per tal de fer-lo accessible al trànsit rodat. Enderrocat el 1939

AA.DD. "Sallent a l'abast" .- Ed. FAES .- Sallent 1982 .- p.119 BENET, Albert "Història de Manresa. Dels orígens al segle XI" .- Barcelona 1982 .- p.22 SITJES i MOLINS, X. "Els ponts medievals del Bages" . Manresa 1982