Pont Cal Xalet Vallcebre

Berguedà
l'Obac
Carretera B-400 travessant el poble, trencant a mà esquerra direcció Belians.
1150

Coordenades:

42.20205
1.82075
402646
4672883
08293-137
Patrimoni immoble
Obra civil
Contemporani
Popular
XIX
Bo
Legal
BCIL, aprovat el 19/05/2010 pel Consell Comarcal
Fàcil
Social
Pública
Ajuntament Vallcebre
Anna Junyent Traserra / OPC. Cortés Elía, María del Agua

Petit pont que passa per sobre el Torrent del Forat Negre en l'antic camí ral que passava pel poble de Vallcebre. Petita construcció de pedra i morter amb arc de mig punt. Avui dia la carretera cap al Barri de Belians passa una mica més al nord. Per passar pel pont s'agafa l'antic camí.

La cronologia del pont és imprecissa, ja que podria respondre a un tipus d'obra del segle XII-XIII però amb característiques constructives que també es van utilitzar fins al segle XIX. A finals del XIX es va fer una consolidació que probablement modifiquès els elements de més antiguïtat. L'any 2010 es va fer una nova consolidació del conjunt.

Forma part del Camí Ral que unia el nucli del poble amb altres ravals del municipi, i amb els pobles de Fígols i Sant Corneli.

Aquest camí ha estat rehabilitat recentment com a Sender dins de la Xarxa de Camins de l'Alt Berguedà, coordinada des del Consorci de Turisme de l'Alt Berguedà. El camí fins ara era freqüentment transitat per veïns del municipi, per senderistes, rutes a cavalls, rutes amb BTT, etc…. El tram d'aquest camí a tocar del pont destaca per la presència de murs de pedra seca, per l'aterrassament del terreny realitzat el segle passat amb fins ramaders i agrícoles, i permetre el trànsit de mules i carruatges per aquest camí.