Plataners de la carretera de l'Estany
Moià

Carretera de l'Estany.

Ordenança fiscal, 32, 2011
    Ajuntament de Moià - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Conjunt de plataners format per 175 exemplars, que voregen la carretera C-59 en direcció a l'Estany. Fan aproximadament 8-9 m d'alçada. Estàn situats des d'aproximadament el Km. 43 (a prop de la masia Magadins Vell) fins el Km. 45, on està situada la creu de terme limítrof amb l'Estany, a la C-59.
    Tot el conjunt d'arbres té el tronc dret, cilíndric d'1 m de diàmetre i l'escorça prima i grisa . Les fulles són grans amb tres o cinc lòbuls dentats. Els arbres ja tenen fruits, petits i nombrosos agrupats generalment de dos en dos en forma de cirera.
    Anant de Moià a l'Estany, el plàtan núm. 69 de la banda dreta està quasi mort i el núm.79 de l'esquerra sembla estar malalt. Després del Km. 45, l'arbreda continua fins el nucli del municipi de l'Estany.

Són arbres que poden tenir una capçada ampla que pot arribar als 40 m. Al fer molt bona ombra i suportar la pol·lució atmosfèrica han estat plantats a prop de camins i carreteres rurals i urbanes.

Anomenat "Platanus Hybrida". És un arbre caducifoli que pot viure alguns segles.

Ajuntament de Moià (2008); Ordenança fiscal núm. 32 - Reguladora de l'arbrat i recursos vegetals aprovada pel Ple en sessió celebrada a Moià el 23 de desembre de 2008. Art. 12 Disposicions Finals. Annex I. Pag. 234. Moià