Plantació de Tulipmania
Capolat

Es troba a la zona de Coforb, a l'extrem oriental del municipi actual de Capolat.
    Al costat de l'església de Sant Martí de Coforb.

Marta Sánchez Soler -Societat d'Arqueologia del Berguedà

Tulipmania és una horta de tulipes situada en terres de Sorribes, a Coforb. Aquesta horta és un Showgarden, en el qual les persones paguen una entrada per visitar la plantació o per recollir un ram de flors. Al llarg de l'any fan dues temporades diferents: la de tulipes durant la primavera i una segona de dàlies, al llarg de l'estiu i la tardor. Durant la temporada de tulipes s'hi poden trobar un total de 15.000 tulipes, de 24 tipologies diferents.

A banda de la venta de les flors, el principal objectiu del projecte és donar a conèixer les diferents variants d'aquestes plantes i crear un espai singular on els visitants puguin anar a passar el dia, a fer una visita guiada, un pícnic, un taller, una sessió de fotos o assistir a algun dels esdeveniments que hi organitzen al llarg de l'any.

El projecte va néixer per crear un espai natural turístic d'inspiració holandesa al Berguedà. La idea va sorgir al 2019 i la prova pilot es va fer el 2020 i, tot i que degut a la pandèmia no van poder fer tots els esdeveniments i actes que tenien planificats, el projecte va tirar endavant gracies a la bona adaptació de les plantes a la zona i a l'interès dels visitants.