Plafó del Mil·lenari
Vilassar de Dalt

Carrer Manuel Moreno, s/n

Olivè Milián
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Ajuntament de Vilassar de Dalt (Pl. de la Vila, 1 - 08339)
    Jordi Montlló Bolart

Plafó ceràmic comemoratiu del mil·lenari del nom de Vilassar, documentat per primera vegada l'any 978, instal·lat dins un marc de ferro i penjat a la paret de contenció dels jardins Anselm Clavé que dóna al carrer Manuel Moreno.
    Es tracta d'una composició feta a base de framents irregulars i de variades formes encaixades a modus de trencaclosques o mosaic on es llegeix "Mil·lenari del nom Vilassar 978 - 1978", sobre un fons on s'identifiquen el castell, la torre de Can Mayans i unes persones que representa que estan transportant les relíquies dels Sants Màrtirs.

Instal·lació realitzada amb motiu de la commemoració del mil·lenari del topònim Vilassar documentat en l'escriptura de venda d'una propietat del terme de Premià, datada del 978.