Plafó de la façana de la Rectoria
Ullastrell

Carrer de l'Assumpció, 2, 08231
    Dins del nucli urbà, a llevant del turó del Rector, al costat de l'església

Parròquia de Santa Maria d'Ullastrell/Bisbat de Terrassa
    Adriana Geladó Prat

Plafó de ceràmica situat a l'extrem de llevant de la façana principal de la rectoria, adossada a l'església parrroquial. Es tracta d'un plafó rectangular format per diverses rajoles de ceràmica de majòlica acolorides, amb la imatge de la Santa Maria Assumpta. El plafó presenta un marc de color negre sobre un fons blanc, amb la imatge al centre enquadrada dins d'un marc decorat de color coure. La imatge representa la verge al cel envoltada d'angelets que la sostenen. A banda i banda hi ha dos grans gerros profusament decorats, amb decoració vegetal i floral. Sota la imatge hi ha una inscripció referida a la verge: "REINA AL CEL ASSUMPTA /PREGUEU PER NOSALTRES". El plafó està il·luminat mitjançant dos aplics en forma de fanalet i està cobert per un voladís de teula àrab de tres vessants.

Santa Maria Assumpta és la patrona d'Ullastrell.

Segons mossèn Joan Lázaro, la representació del plafó de la rectoria és la mateixa que hi ha en un altre plafó de ceràmica del camí dels Degotalls de Montserrat. Si tenim en compte que la rectoria fou construïda l'any 1973, és probable que el plafó es pugui datar entre la dècada dels anys 70 i 80 del segle XX.