Plafó ceràmic de Cal Rovira
Cercs

A la casa de Cal Rovira, al Carrer Major, 14. 08698 Cercs.

XIX?
    les rajoles presenten una mica de degradació
    BCIL, núm. 973-I, de 13/04/2005 (la casa)
    Sara Simon Vilardaga

Plafó de ceràmica situat a la façana principal de la casa de Cal Rovira, a l'alçada de la part superior de la planta primera, a tocar del balcó central. Està compost per un total de sis rajoles esmaltades en les que hi ha un Sant Antoni de Pàdua dibuixat sobre fons blanc amb algun element paisatgístic com a complement, un camí, uns arbres i núvols. Tal i com acostuma a aparèixer representat, el sant té el Nen Jesús en un braç i a l'altra mà, un lliri blanc, símbol de puresa; també acostuma a porta el llibre dels Evangelis, encara que en aquest plafó no s'aprecia bé si hi és representat.

Sant Antoni de Pàdua, un dels sants més venerats del santoral catòlic.

PERARNAU, J.; PIÑERO, J. (1992): Catàleg de protecció del patrimoni històric, arquitectònic, natural i ambiental del terme municipal de Cercs. Fitxa Inv. 15. Ajuntament de Cercs.