Plaça de l'església, núm. 2 Cabrera de Mar

Plaça de l'església, núm. 2

POUM-46
Marc Guàrdia i Llorens

Casa pertanyent al casc antic, articulada en base a la Plaça de l'Església, on es troba la façana i el xamfrà amb el carrer Anselm Clavé. Presenta una estructura d'un sol cos. Està distribuïda només en planta baixa, i la seva coberta està configurada per la presència d'un terrat. Casa de factura i aspecte auster i senzill. Les finestres que donen a la paret del carrer Anselm Clavé presenten brancal i llindes de pedra.

L'edifici també consta en el plànol "Plano geométricoparcelario del distrito municipal de Cabrera" de 1879 (Rovira 2006). Fou seu municipal en el primer terç del segle XX, i seu de la Falange durant la Guerra Civil i primera postguerra. En el document "Contribución territorial de la riqueza Rústica" de l'any 1922 apareix aquesta casa amb el nom de Casa Reniu (Rovira 2006).

ROVIRA, J.M. (2006): Pla especial del patrimoni arquitectònic, arqueològic i històric de Cabrera de Mar.