Placa de la casa natal Josep Palet
Martorell

C. Francesc Santacana, 14

Ajuntament de Martorell. Plaça de la Vila, 46. 08760 Martorell
    Dídac Pàmies Gual

Al número 14 del carrer de Francesc Santacana, hi ha la casa de Josep Palet. En la façana d'aquesta casa hi ha fixades dues plaques commemoratives. Una, feta de marbre del país, es troba situada al damunt de la porta d'entrada de la casa; mentre que l'altra, de bronze, es situa al costat de la llinda de la mateixa porta. La placa de marbre té una llegenda: "EL DIA 7 DE MAYO DE 1877 NACIÓ EN ESTA CASA EL TENOR JOSÉ PALET, HIJO PREDILECTO DE LA VILLA Y GLORIA DEL ARTE LIRICO MUSICAL. AGOSTO 1946". A la placa de bronze hi ha un retrat en relleu del tenor, una arpa i l'escut de la vila també hi ha una llegenda: "MARTORELL AL TENOR JOSEP PALET. 1877-1946. 15 D'AGOST DE 1996.

Josep Pallet ( Martorell 1876-Milà 1946) va ser un conegut tenor. Estudià amb Joan Goula i debutà a Barcelona amb La Favorita, de Donizetti. El 1900 es presentà al Liceu barceloní i des d'aleshores cantà a la majoria dels grans teatres europeus i americans, i fou un notable intèrpret del repertori romàntic italià. Retirat, s'establí a Milà.