Plaça carbonera de la Bisbal
Aiguafreda

Serra de l'Arca
    Seguint el camí que passa per la Bisbal

Està tapada de vegetació.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Plaça carbonera situada a garbí de la masia de la Bisbal. Es tracta d'un espai semicircular situat en una zona amb desnivell, que queda sostingut per un mur de pedra seca. La plaça era utilitzada per apilar-hi la llenya per obtindre'n carbó.

Tant a la vessant soleia de la Serra de l'Arca com a la zona de la Casanova del Bruguer, s'observen nombrosos vestigis de l'activitat del carboneig.

El carboneig es desenvolupava especialment en les zones de bosc on l'agricultura s'havia de complementar amb altres activitats. Els carboners feien llargues estades als boscos on treballaven, on tallaven la llenya i la cremaven per obtenir el carbó. Aquest era traslladat muntanya avall amb l'ajut de matxos, des d'on es distribuïa a pobles i ciutats. A mitjans del segle XX, amb la introducció de nous combustibles, l'activitat va extingir-se.