Pla dels Manresans
Fonollosa

Fals
    Des de la Torre Sagimona cal agafar el camí que surt a migidia i continuar un km

Tradició oral
    Cooperativa UMAC. Mas La Torre s/n . Fals (08259 Fonollosa)
    Raquel Valdenebro Manrique

Topònim donat a un seguit de plans ubicats entre a migdia de la Torre Sagimona, entre els límits d'aquesta casa i el terme de Rajadell, degut a un procés de col·lectivització agrària que es va dur a terme en aquests camps durant el període de la Segona República (1931-1936) per part d'alguns militants republicans procedents de Manresa.

Segons informació oral prcedent de persones de Fals, l'orgíen d'aquest topònim ve donat pel procès de col·lectivització agrària que es va dur a terme en aquestes finques durant el període de la República i Guerra Civil Espanyola (1931-1936), durant el qual un grup de militants republicans van posar en conreu de forma col·lectiva aquestes terres. La procedència d'aquests militants era la de Manresa i rodalies, i degut a aquest fet, els habitats de Fals van passar a anomenar-los el pla dels Manresans. A final de 1936 aquest projecte fou abandonat i actualment pertanyen a la Cooperativa de Fals.