Pla de Magús II/Turó Arbocer
L'Ametlla del Vallès

Turó Arbocer
    Al nord-est del turó Arbocer, a la part final del c/Gralla.

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Dolent
    Actualment aquest espai ha estat totalment modificat i se n'ha alterat la topografia amb la construcció d'un gran edifici i l'adequació del seu entorn.
    Si. CC.AA: 1867
    08023A003002650000ZH
    Enric Costa Argemí

Restes en superfície situades a la zona més o menys planera al nord-est del turó Arbocer, a la part final del c/Gralla. Zona aixecada, fàcil de protegir, amb bona insolació i propera a algunes terres de conreu relativament planes.
    A l'inici de la vessant sud es localitzaven fragments treballats de sílex associats a ceràmica grollera feta a mà, amb un desgreixant molt vast, força reduïda a la cara interna. La mida mitjana de les peces oscil·la entre els 5 i els 250 mm de longitud. El jaciment, que es troba a pocs metres del Turó Arbocer i al costat del jaciment ibèric del Coll de Magús, s'ha interpretat com una possible zona amb enterraments en urnes d'incineració.
    Es conserven els materials, cedits per Josep Estrada, al Museu de Granollers.

Jaciment documentat per Jordi Pardo i Emili Ramon