Pla de les Tombes
Capolat

Berguedà
    Prop de La Coma, a l'antiga parròquia de Sant Andreu de Farners, a la zona oriental del municipi de Capolat.
    Prop del camí que s'agafa al km 17 de la BV-4241.

42.083585610923
    1.7867829142873
    399655
    4659769
    08045 - 19
    Segles V-X
    Les estructures són poc visibles.
    08044A011000130000SE
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Les fonts orals parlen de l'existència d'una necròpolis en aquest indret. A l'extrem del serrat de La Coma s'hi localitza un forat cobert per una llosa de pedra sorrenca.

Uns 30 metres cap al nord d'aquest punt també s'hi troba un clot que conforma un espai quadrangular d'aproximadament 7,80 x 7,30 m de planta.

Poc es coneix de la història d'aquest espai, ja que no s'hi han fet excavacions arqueològiques. Per tipologia podria correspondre a una necròpolis altmedieval.