Pla de la Passada
Sant Martí de Tous

Al sud del nucli urbà.
    Camí de Tous a l'Aubareda.Passat el torrent del molí el primer trencant a la dreta

Edats dels Metalls
    Regular
    No s'ha efectuat cap intervenció arqueològica, per tant, es desconeix l'estat de conservació del jaciment
    08226A005001020000AT
    Núria Cabañas

El Sr. Vicenç Guinart informa de la troballa de materials ceràmics d'època ibèrica a la zona i d'algunes peces metàl·liques. Aquestes últimes s'han pogut fotografiar: Placa de bronze amb decoració de soga de tradició xipriota. Fraccionària de Kese. Denari de plata de Tiberi. Durant la revisió de la Carta Arqueològica de Sant Martí de Tous que es du a terme el març de 2016 es visita la zona, però no s'observa cap nou element d'interès arqueològic.
    El material proporciona una cronologia de l'Edat del Ferro - Ibèric Antic; Època iberoromana; Època romana. Alt-imperial. c. 1100-400 aC; 218-27 aC; s. I -II dC.

PUJOL, A. (2016). Sant Martí de Tous. Revisió de l'inventari arqueològic i estudi del poblament des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. Diputació de Barcelona