Pista Carenera
Alella

Al nord del terme municipal

Catàleg Patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental (2010)
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Camí de la Pista Carenera comença al final del carrer de Salvador Espriu de la urbanització Alella Parc. Després d'haver fet uns metres pel Camí de la Cornisa, en direcció oest, trobem la pista, a mà dreta que, de fet, enllaça amb el GR-92 que ve de l'altre costat de la carretera BP-5002.
    Una cadena al principi del Camí de la Cornisa, en el carrer de Salvador Espriu, n'impedeix el pas al trànsit rodat no autoritzat. El camí transcorre d'est a oest paral·lel al Camí de la Cornisa i, en gran part del seu recorregut, transcorre dins el termes municipals de Vallromanes i Montornès del Vallès. El punt final és el Turó de Galzeran.
    Es tracta d'una pista de terra d'entre 2 i 4 metres d'amplada segons el tram. El primer tram que volta pel vessant nord el Turó dels Figuerals (443 m), és més costerut i estret. A l'alçada d'una línea elèctrica, hi ha una bifurcació que condueix al Dolmen de Can Gurri (Vallromanes). Abans d'aquest trencall, però, hi ha una Servera, arbre molt escàs. Una placa de llautó n'assenyala la importància i demanar que sigui respectat. Més endavant, trobem l'enllaç amb el Camí anomenat de la Font d'en Gurri, que en direcció sud enllaça amb el Camí de la Cornisa.
    Quan s'arriba als peus del Turó de Galzeran, el camí continua per Tiana, però un trencall porta als peus d'una torre de vigilància forestal, al costat del cim del Turó de Galzeran.
    Durant el trajecte, el camí transcorre per una zona d'obaga amb bosc d'alzinar i roure on s'observa la presència d'alzina surera i sotabosc de bruc, cirerer d'arboç, garric i heures.
    La seva distància marcada en el plànol del POUM , tenint en compte el relleu és de 2912 metres.

Les UTM del punt inicial són: x = 440346; y= 4596268; z=355