Pintures murals de Sant Martí de Granera
Granera

Plaça de l'Església - Barri de l'Església
    A l'interior de l'església parroquial de Sant Martí, en una de les capelles laterals

Alfons Gubern i Campreciós
    Arxiprestat del Moianès - Bisbat de Vic
    Adriana Geladó Prat

Pintures murals situades a la capella del Roser de l'església parroquial de Sant Martí de Granera, situada a la banda de tramuntana de la nau central. Les pintures estan ubicades al mur central de la capella, envoltant la fornícula d'arc apuntat que alberga la imatge de la Verge amb el nen. Emmarcant aquesta imatge hi ha una sèrie de personatges situats a banda i banda, que representen els diversos estaments de la societat, des de personatges religiosos nimbats fins als diversos membres d'una família pagesa, passant per destacats prohoms. A la part inferior hi ha una decoració formada per cortinatges que alhora emmarquen l'altar, mentre que damunt de la fornícula hi ha la representació del castell de Granera i de les primeres cases del barri del Castell, tot coronat pel colom de l'Esperit Sant. Les pintures estan rematades per una cartel·la on es llegeix la següent inscripció: "REGINA SACRATISSIMI ROSARII ORA PRO NOBIS".

Les pintures són obra del pintor i paisatgista Alfons Gubern i Campreciós. Li foren encarregades l'any 1952. Durant la seva realització, el pintor s'instal·là a Granera.

GUBERN CLAPÉS, Margarida (2015). "Granera, l'altar del Roser, el pintor Alfons Gubern". La Granària, 37, p. 26-28. Http://www.moianes.net/ [Consulta: 26-04-2019].