Pintura d'Aureli Crosiet
Santa Susanna

Avantguardes
    Aureli Croiset
    Tot i que l'obra es conserva sencera, caldria una intervenció de neteja de pols i humitats.
    Marc Bosch de Doria

Pintura sobre tela que ocupa les parets i la volta del presbiteri de l'església parroquial de Santa Susanna. A la paret posterior de l'altar hi ha una al·legoria de l'eucaristia, amb la representació d'un calze de grans dimensions envoltada d'àngels; les parets laterals representen el martiri de Santa Susanna (dreta) i la seva santificació i pujada al cel, amb la benedicció del papa i l'ajuda de diversos àngels (esquerra); a la cúpula hi ha una representció del cel, amb els quatre evangelistes a cada cantonada.

A l'angle inferior esquerre de la paret de la dreta hi ha la signatura de l'artista: Croiset 1960.

Aureli Crosiet, deixeble de l'artista català Josep Maria Sert, era especialista en decorar grans espais amb pintura sobre tela recoberta amb una fina capa d'or. Era veí del Dr. Josep Maria Massons, qui li demanà la seva contribució en la decoració de l'església de Santa Susanna.