Pins Grans del torrent de Vera / Pins de la carretera de Mataró
Argentona

Torrent de Vera

Espècimen botànic
    Moisès Guardiola i Bufí / ACTIUM

Conjunt de cinc pins pinyers (Pinus pinea) que es troben esparsos a la part baixa del torrent de Vera. Quatre d'ells entre el Panxo i la carretera vella d'Argentona a Mataró (C-1415) i l'últim just per sobre la carretera. Les dimensions oscil·len entre els 2,66 i 3,20 m de perímetre i els 0,85 i 1,02 m de DBH.

Les dimensions dels arbres, són les següents (l'arbre 1 és el que està més cap a la capçalera, mentre que el 5 és el que està més proper a la desembocadura): Arbre 1: Dimensions: Perímetre: 3,20 m, DBH: 1,02 m; Arbre 2: Dimensions: Perímetre: 2,82 m, DBH: 0,90 m; Arbre 3: Dimensions: Perímetre: 3,05 m, DBH: 0,97 m; Arbre 4: Dimensions: Perímetre: 2,66 m, DBH: 0,85 m; Arbre 5: Dimensions: Perímetre: 3,2 m, DBH: 1,02 m. Inclosos dins del Decret 47/1988 sobre la declaració d'arbres d'interés Comarcal i Local de la Generalitat de Catalunya.

- Decret 47/1988 sobre la declaració d'arbres d'interés Comarcal i Local de la Generalitat de Catalunya - NATURA (2000): Proposta de nous arbres i arbredes d'interès monumental d'Argentona.