Pica baptismal de Sant Pere
Castellfollit del Boix

s. XVII
    Religiós/Cultural
    Bisbat de Vic
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Pica baptismal amb tapa situada a l’entrada de l’església parroquial de Sant Pere. És una pica de forma hemisfèrica amb peu pla. La part superior del cos està emmarcada per una sanefa en forma geomètrica i la resta de la pila està envoltada amb gallons en relleu. El fust esta dividit en tres franges horitzontals. La superior decorada amb una sanefa amb motiu geomètric a baix relleu. La central presenta dues línies amb inscripcions entre les quals s’hi pot llegir FRANSESCH CANYELLES. La franja inferior està subdividida per arcs de mig punt, un d’ells amb l’any 1633 i al damunt ANOTNI BUSQUETS.