Pi Tallat
Santa Coloma de Cervelló

Espècimen botànic
    S'hi aprecien signes de deteriorament.
    Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Tronc sec d'un gran pi (supera els 4 m d'alçada) ja mort, que ha perdut completament la capçada. Aquest pi és el testimoni d'un petit bosquet que, primer entre camps de conreu, va anar sent absorbit pel creixement urbà del nucli de Santa Coloma de Cervelló. A mitjan segle XX la plaça va adquirir la fesomia triangular actual. Seguint l'evolució d'aquest espai mitjançant els ortofotomapes de l'ICGC, l'any 2009 van ser tallats tots els pins llevat del tronc que queda.
    Més enllà del valor material d'aquest especímen botànic, la seva rellevància rau en el factor popular i toponímic, ja que dóna nom a la plaça on es troba.

Aquest nom popular ve de l'acció de la propietat del terreny quan va fer tallar el pi contra la voluntat del poble, però es va poder aturar la tala de la resta. En el primer ajuntament democràtic es va introduir oficialment aquest nom en el llistat de carrers i places.