Pg. Marítim, 76

Pg. Marítim, 76

El Pla Especial estableix el manteniment del volum
    Legal i física
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici unifamiliar aïllat d'estil popular mediterrani, organitzat en alçat en planta baixa i dos pisos, encara que el darrer pis no ocupa la totalitat de la superfície construïda. Combina dues tipologies de coberta, la plana transitable i la coberta de teules composta. Aquesta darrera està situada en el cos d'edifici que ocupa, aproximadament, el centre dels volums construïts. L'edifici s'estructura amb la superposició de cubs de diversa factura, és a dir, zones de porxos a la planta baixa amb terrasses, zones de només planta baixa també amb terrasses, etc. Totes les baranes de les terrasses són d'obra massissa, com si es tractés d'una prolongació dels murs perimetrals. Els porxos estan constituïts per arcades de mig punt i la resta d'obertures disposen dels emmarcaments rectes sense cap tipus de decoració. A la façana principal, afrontada al passeig Marítim, es disposa un balcó amb la llosa d'obra i el reforç d'una estructura metàl·lica amb tirants collats a la part inferior de la llosa. Els barrots de la barana de ferro són simples, els quals es combinen amb helicoïdals.
    El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat rústic pintat de color blanc, sense cap línia de trencament de paraments, la qual cosa atorga al conjunt un regust mediterrani força clar.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)