Pericó de La Presa
Rellinars

Torrent de Casajoana

Jordi Montlló i Laura Bosch

Construcció de pedra situada arran del camí, al costat meridional, que mena a Casajoana pujant per l'obaga de Serra Gallina, gairebé al davant mateix de la Presa del torrent de Casajoana. Aprofita el marge, per on degoteja aigua. El seu interior és de planta rectangular, d'uns trenta cinc centímetres de fondària. El paredat està fet amb totxo i pedra collat amb ciment. A l'exterior només es veu pedra. Al damunt, hi ha dues pedres grosses posades en sentit vertical i al damunt una llosa de vuitanta centímetres de llargària per setanta d'amplada col·locada com a coberta. L'obertura mesura 0,50 m d'amplada per 0,40 m d'alçada respectivament. Unes barnilles collades en ziga-zaga impedeixen abeurar-s'hi.

En aquest indret l'aigua supura de la roca.