Pergamí de l'any 1606
Copons

Arxiu Històric de la Biblioteca de Catalunya, al mateix edifici

Hi ha alguns estrips a l'extrem superior del document.
    Llei 10/2001 de 13 de juliol, d'arxius i documents (DOGC 3437 24-7-01)
    Biblioteca de Catalunya/Generalitat de Catalunya
    Adriana Geladó Prat

Pergamí del segle XVII dipositat a la Biblioteca de Catalunya i relacionat amb la vila de Copons. Presenta unes mesures de 523 per 407 mm, està escrit en llatí i datat el dia 12 de desembre de l'any 1606. El notari és Francesc Vidal, notari públic de Barcelona. Es tracta d'un precari escripturat a Barcelona, en el que Rafael Aguiló, doctor en ambdós drets de Santa Perpètua de Mogoda, i Francesc Estalella, vicari de l'església de (···) de Barcelona, com a procurador de (···) de Copons, comanador de l'orde de Sant Joan de Jerusalem, fan establiment de nou a favor de Montserrat Regàs, pagès de Santa Perpètua, d'un terreny situat en aquesta parròquia, al lloc dit les Hortes. El revers del pergamí és compta amb una inscripció situada a l'extrem superior del document.

Les imatges estan cedides per la Biblioteca de Catalunya.

El pergamí procedeix d'una compra efectuada per l'Hospital de la Santa Creu.

Document original: Biblioteca de Catalunya. Perg. 74, Reg. 4654. http://mdc.cbuc.cat/cdm/compoundobject/collection/pergamiBC/id/65094/rec/19