PEIN Capçalera del Foix
Mediona

Alt Penedès
    A tota la vessant sud oest- nord oest del terme municipal, entre el Torrent de Puigcogul i el Montpedrós fins Can Verdaguer.
    A la serra del Bolet, la Montanya del Marqués i Clivelleres.
    725.8

41.45769
    1.60009
    383082
    4590513
    08122 - 653
    Xarxa natura 2000
    Natura 2000
    Decret 328/1992
    Llei 12/2006, de 27 de juliol
    ZEC Zones Especial protecció
    Lúdic/Cultural
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

L'Espai d'Interès Natural (PEIN) "Capçaleres del Foix" està situat a les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia, i compta amb una superfície de 2176,68 Ha que es reparteixen entre els municipis de Font-rubí (432,37 Ha), Mediona (490,86 Ha), Pontons (216,46 Ha) i Torrelles de Foix (938,21 Ha). Aquest PEIN està identificat amb el número 30 dins els llistat de 166 espais d'interès natural definits per la Generalitat de Catalunya.

L’espai compren la capçalera del riu Foix, un sistema fluvial mediterrani d’alt valor paisatgístic marcat per zones escarpades, gorgs, massa forestal, flora i fauna. La nidificació de l'àliga cuabarrada és un dels seus principals exponents. A tot això s’ha de sumar nombroses rutes i senders i un ric patrimoni cultural.

Les coordenades corresponen a un punt aleatori dins l'espai del PEIN del terme municipal de Mediona.

Dins el terme municipal de Mediona hi ha un bon nombre de refugis, abrics i avencs que han estat ocupats en diferents periodes històrics, tots ells concentrats a les Cavitats o Forats del Fondal de Valldellòs.