Pedres amb gravats de la Rectoria de Gaià
Gaià

Desconegut
    Conservació parcial, un dels exemplars està escantellat i força erosionat
    Local tancat
    Bisbat de Vic
    Jordi Piñero Subirana

Conjunt de dues pedres amb gravats, trobades quan es feien les obres de la Rectoria de Gaià, els anys 1988-89, al sector on hi havia la Rectoria vella. Es tracta de dues pedres de forma semicircular que, per una cara, tenen gravats amb motius geomètrics. En un dels exemplars a la part inferior hi ha una franja de quadrats amb creus i, al damunt, una espècie de mandorla flanquedada per estries. L'altre exemplar es troba escantellat, i la decoració sembla dibuixar també una espècie de mandorla, en aquest cas amb tota la superfície estriada. Es tracta de peces de difícil adscripció. Tal vegada podrien correspondre a fragments d'esteles funeràries, tot i que per la seva forma no acaben d'encaixar en les tipologies habituals. La seva cronologia és difícil de precisar, però s'han relacionat amb la decoració de les esteles visigòtiques.