Pedrera del Castellot
Castellví de la Marca

Al camí d'accés al cim de la muntanya del Castellot.
    Molt embrossada per la vegetació, a uns 350m al sud-oest del Castellot.

X
    Regular
    Molt embrossat per la vegetació que impedeix veure la pedrera i les extraccions. Caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    Tríade scp

Antiga pedrera de pedra calcària, segurament utilitzada per les construccions properes del castell del Castellví de la Marca (Castellot). Pedrera a l'aire lliure d'extracció frontal.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995. Hi ha una pista marcada amb un traç de color blau fet per l'Escola Taller dels Monjos/Castellví, que ens acondueix fins gairebé a la pedrera. Just quan les traces marquen un corriol de l'esquerra i tanquen el camí central, nosaltres hem de continuar per aquest últim. L'altre corriol passa per sobre la pedrera. És interessant com a element complementari a la visita del castell.

Segurament que la pedrera s'obrí en el segle X quan s'aixecaren les construccions del castell de Castellví de la Marca, a dalt del turó proper. No se n'ha fet cap estudi.