Pedra 81
Tavèrnoles

Savassona, Sant Feliuet
    A poca distància de la Pedra del Sacrifici, vers l'oest.

Virgínia Cepero González

Es tracta d'un gran bloc de gres que forma un abric a la part inferior, situat a poca distància de la Pedra del Sacrifici, vers l'oest. Presenta unes bones condicions com a antic habitatge.
    Fou objecte d'un sondeig arqueològic durant l'estiu de l'any 1981. Aquesta intervenció va permetre documentar una potència estratigràfica de 1,8 m, formada per dos estrats.
    L'estrat superficial, procedent de l'erosió, presentava diversos fragments de ceràmiques a mà i a torn.
    L'estrat inferior, format per un sediment de terres de color marró-gris amb restes de cendres, va proporcionar diversos fragments de ceràmica gris, a torn, de l'alta edat mitjana.

BUXÓ, D. [et al.]. (1982) "Noves aportacions al jaciment de Savassona". Ausa, vol. X, núm.102-104. Vic: Patronat d'Estudis Ausonencs, p. 95-112.