Passeig de Josep Xifré
Arenys de Mar

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Jordi Montlló Bolart

El Passeig Xifré és la façana marítima de les cases del carrer Ample, entre la Riera i el Rial de Pau Costa. Aquest tram, es caracteritza per l'alineació d'una sèrie de jardins que corresponen a les cases, l'entrada principal de les quals es fa pel referit carrer Ample. Per tant, és la part posterior d'aquestes cases. Durant molt de temps, l'espai que actualment ocupa aquest passeig era secundari, tot i ser front marítim. Amb el temps ha pres protagonisme com a zona de passeig i s'hi han establert establiments comercials. Les alineacions reculades de les cases enfront de les noves edificacions, l'enjardinament i els reixats de ferro forjat, configuren  un espai visualment amb valor ambiental que el fan digne de protecció en el planejament urbanístic.

En aquest passeig, s'alçava l'antic Balneari Lloveras, que es va construïr gràcies a la donació d'Andreu Lloveras, enriquit al Perú amb la mineria, i va esdevenir centre d'esbarjo per a les famílies benestants.

Fou enderrocat l'any 1982 i per al seu record en queda una plaça, des de la qual accedim al passeig que la vila d'Arenys va dedicar al seu benefactor, Josep Xifré.