Parc de l'aigua Sant Quirze Safaja

Camí del Vilardell
Agafar el camí del Molí Vell i el primer trencant a l'esquerre

Lúdic
Ajuntament Sant Quirze Safaja
Núria Cabañas

El parc de l'aigua es troba situat a poca distància del nucli de Sant Quirze Safaja. Es tracta d'un espai natural format per l'embassament d'aigua i una zona de parc i vegetació. L'embassament, que s'omple principalment del riu Tenes i del Torrent del Bosc, es va construir entre els anys 1990 i 1992 per abastir d'aigua la població de Sant Quirze Safaja. Les obres les va dur a terme l'empresa Acsa de Barcelona i consta d'una gran presa de formigó amb un gran embassament construït en el propi sediment geològic. La zona enjardinada i el parc que l'envolta és va realitzar l'any 1998 i, entre els any 2011-2012 es va construir l'edifici del Centre Cívic.

Gran part de la zona on es va construir l'embassament i l'espai que actualment ocupa la zona enjardinada pertanyien al terme municipal de Castellcir fins l'any 1998 que es va integrar al municipi de Sant Quirze Safaja.