Paper moneda
Vilanova del Vallès

Ajuntament de Vilanova del Vallès
    Plaça de l'Ajuntament

Ajuntament de Vilanova del Vallès c/ Plaça de l'Ajuntament 08410 Vilanova del Vallès
    Joan Vicens i Tarré

Dos exemplars de paper moneda de valor d'una pesseta de l'època de la segona república espanyola. Presenten dibuix a les dues cares. El primer bitllet és a tinta vermella i presenta a l'anvers el primer escut de Vilanova del Vallès, les inscripcions "Ajuntament de Vilanova del Vallès" "Una pesseta" i "De curs obligatori a tot el terme" i les firmes intel·ligibles de l'alcalde i el secretari. A la part superior dreta s'indica que és de Sèrie B. En el seu revers s'hi llegeix Ajuntament de Vilanova del Vallès i el número 1 que indica el valor en pessetes. A la part superior dreta hi ha un número de sèrie que és el 4217.L'altre paper moneda és a tinta verda i marró. A l'anvers hi apareix la figura de la Victòria de Samotràcia i les inscripcions següents: "República Española", "Una peseta", "Ministerio de Hacienda, certificado provisional de moneda divisionaria", "Emisión 1937". A la part dreta hi ha un escut i a l'esquerra el número de sèrie del bitllet A1369062.. El seu revers està decorat amb un dibuix a tinta blava d'un carruatge estirat per dos lleons.

Es tracta de dos exemplars de paper moneda que es van emetre durant els anys 1931-1939 a Espanya.