Palmeres de Can Bellsolell
Arenys de Munt

  Maresme
  Can Bellsolell
  Emplaçament
  Pujant per la carretera de Sant Celoni (C-61), passat el Rial de Bellsolell a la dreta.

  Coordenades:

  41.6113
  2.54177
  461820
  4606722
  Número de fitxa
  08007 - 227
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Espècimen botànic
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003
  Accés
  Restringit
  Ornamental
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 006A00056
  Autoria de la fitxa
  Laura Bosch i Martínez i Jordi Montlló Bolart

  Palmeres situades als jardins de Can Bellsolell. Les dues primeres, són les anomenades de canàries (Pheonix canariensis) al costat d'una magnòlia, i la segona, més cap a la façana, al costat de dues moreres una datilera (Phoenix dactylifera). Les mides de les dues primeres són de 1,75 cm i 2,50 de diàmetre respectivament. La tercera fa 1,05 cm de diàmetre. La palmera datilera té un tronc esvelt, cilíndric i senzill, sense ramificacions, coronat per una roseta de grans fulles palmades.

  La palmera datilera ha estat conreada des d'antic a les zones càlides del sud de la regió mediterrània. D'aquesta s'aprofiten els dàtils (que en molts països formen part de les persones i animals). Les palmes també serveixen per a construir sostres de les cabanes i alimentar el foc de la llar.
  Les palmeres de Canàries, originàries de les illes que porten el seu nom, tenen un aspecte semblant a la datilera, però posseeixen un tronc més curt i robust. De columna gruixuda i decorada per cicatrius foliars. La copa està formada per més palmes que la dactylifera. la capçada és esfèrica ja que les fulles superiors neixen erectes mentre que les inferiors creixen pèndules, aquestes fulles tenen entre 3 i 5 m de llargada i tenen nombrosos folíols en nombre imparell (imparipinnats), els inferiors són espinosos. Els fruits són uns dàtils de 2-3 cm, que creixen reunits en llargs raïms i no són comestibles ja que tenen gust desagradable. La palma és més ampla i d'un verd intens amb major quantitat i densitat de folíols que són rígids i punteguts.