Pallissa dels Plans de Sant Martí
Sant Martí Sesgueioles

Plans de Sant Martí
    Emplaçament
    A 180 metres al S del camí de la coma del Bou, a l'alçada de la vinya de Cal Sissí i paral·lel a la Rasa de la Bovera
    642

41.708683125864
    1.5139737157798
    376369
    4618499
    08228 - 37
    En procés d'enrunament
    08228A003000080000LW
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Situada als Plans de Sant Martí, es tracta de dues construccions separades uns metres, ambdues en procés d’enrunament. La més gran té planta quadrada, dividida en com mínim dos espais diferents. Una part semblaria una pallissa tradicional amb la coberta a una vessant de teula àrab que no es conserva. El pendent de la teulada és destacat, com a conseqüència d’aixecar un mur més alt que el seu paral·lel, essent els altres dos murs construïts en pendent descendent per unir el més gran i el més baix. La porta principal està en un costat del mur sud, emmarcada en muntants de maó ceràmic. Els murs són de pedres irregulars, alineades i disposades horitzontalment, i a les cantoneres més grans i escairades. Des del mur de la pallissa, arrenquen murs que generen una continuació al voltant generant us espai tancat. Un mur de pedres enderrocat uneix aquesta construcció amb un altre més petita ubicada en direcció sud, de planta quadrada amb la porta al sud, pràcticament enderrocada.