Pallissa de Trasserra
Capolat

Berguedà
    Està situada al costat de la casa de Trasserra, en el terme de l'antiga parròquia de Sant Quintí de Travil, a l'extrem occidental de l'actual municipi de Capolat.
    Al costat esquerra de la carretera de Capolat a Travil.

42.082900170655
    1.7286460101575
    394846
    4659763
    08045 - 238
    002102700CG96B0001SZ
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

La pallissa està situada a ponent de la casa de Trasserra. És una gran pallissa adossada al marge per la qual cosa té accés des dels dos nivells que té. La teulada és a dos vessants i el carener està orientat d'est a oest. La façana principal és la de l'est, on hi ha dues grans obertures separades per un pilar de càrrega i que engloben els dos nivells. Sobre el pilar central hi ha una inscripció amb la data "1877" i a sota el nom del promotor "Juan Mas II".

Sabem la cronologia de la seva construcció gracies a la data que està inscrita en el pilar central de la façana:  "1877" junt amb el nom del promotor "Juan Mas II".