Pallissa de Cal Vives
Sant Martí Sesgueioles

Plans de Sant Valentí
    Des de la depuradora camí de Sant Valentí en direcció E fins la bifurcació

Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Pallissa de planta quadrada de grans proporcions comparada amb el model de pallissa habitual al territori. Disposa de coberta a doble vessant de teula àrab amb el carener perpendicular a la façana principal, es sustenta amb bigues de fusta que recolzen sobre estructura formada per un pilar central de maons i bigues principals. La porta principal s’obre al mur est, avui modificada, originalment d’arc rebaixat amb maons col·locat en sardinell. Enmig de l’arc hi ha una creu i en la part superior es pot llegir la inscripció “1899”. El mur contraposat presenta dues finestres amb llinda de fusta i ampit de pedra. El parament és de pedres irregulars, alineades, a les cantoneres més grans i escairades. Les parets estan parcialment arrebossades.