Paller de tot l'Any
Rellinars

Parc natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Jordi Montlló i Laura Bosch

El Paller de Tol l'Any és un cim de 817 m d'alçada i 58 m de prominència situat a la comarca del Vallès Occidental que fa de divisòria entre els municipis de Rellinars i Vacarisses. Està situat a la Serra de l'Obac, entre el torrent de la Cansalada i el Torrent de la Saiola, i dintre del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El seu nom es correspon perfectament amb la forma que té, la d'un paller, format per conglomerats, una roca sedimentària de tipus detrític formada per còdols arrodonits d'altres roques formades per un ciment, en el qual les diferents capes de sediments amb resistència variable a l'erosió ha anat configurant la seva forma característica. Per això dona la sensació de que està emplaçat dalt d'un rocam que li fa de pedestal. Des de dalt es domina una vasta panoràmica sobre la serralada de Montserrat. Al mig d'aquest penyal que fa de base hi ha diverses esquerdes visibles en direcció del sot de la Portella de l'Obac. És justament en una d'elles que la llegenda conta que hi havia la cova d'en Capablanca, un bandoler llegendari que portava una capa de color blanc.

Es coneix també amb el nom de Paller de l'obac o Muronell.

El Paller de Tot l'Any és una fita de partió dels termes de Rellinars i Vacarisses i un referent del Camí Ral de Barcelona a Manresa.