Ossera de Galcerà de Ribes i Galcerà de Pacs

Església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Passeig del Baluard s/n, Sitges 08870

XIV
    Bisbat de Barcelona, C/. Del Bisbe nº5, 08002 Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

Sota l'Ossera de Bernat de Fonollar, al costat del retaule de les Ànimes es troba aquesta ossera gòtica, del segle XIV. Té una tapa a dues vessants i hi han esculpits els escuts de la família de Galcerà de Ribes, a la banda que dóna a l'església.

En la part davantera hi consta aquesta inscripció: " Hic jacet venerabilis Galcerandus de Ripis, miles quondam, qui obiit IX Kalendas Junii anno Domini MCCCXXXIII cujus anima requiescat in pace. Item hic jacet venerabilis Galcerandues Pax miles quondam, qui obiit VIII idus januarii anno domini MCCCXXXVI, cujus anima requiescat in pace amen".

COLL, I. (1982) Inventari de Patrimoni Arquitectònic (IPA) 11917 LLOPIS I BOFILL, J. (1ª ed. 1891)." Assaig històric sobre la vila de Sitges". Grup d'Estudis Sitgetans, Sitges.