Oratori de Sant Antoni Abat
Santa Maria d'Oló

Carrer de Sant Antoni Abat. Nucli antic d'Oló (Dalt del Poble)

Restaurat el 2020
    Ajuntament de Santa Maria d'Oló
    Jordi Piñero Subirana

Oratori dedicat a sant Antoni Abat que es troba a l'inici del carrer anomenat precisament Sant Antoni (antigament Carrer Major), en el punt on hi devia haver el portal principal que donava accés al recinte murallat de Dalt del Poble. És un edicle de planta quadrada que està adossat a la barana del carrer. Consta d'una base lleugerament més ampla i un cos rematat amb una teuladeta de doble vessant. A la part davantera té una fornícula on ara hi ha una imatge moderna del sant. Està tancada amb un porticó de fusta i una reixa, i al seu damunt té un fanalet.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

En aquest indret s'acaba el recinte murallat de Dalt del Poble i probablement hi havia un portal, però no en tenim constància documental. La capelleta o oratori fou construïda el 1898, segons constava en una inscripció pintada. L'any 2020 ha estat restaurat i s'ha arrebossat de nou.