Olivera del molí del Salze
Cubelles

Al marge d'un camp, a uns 75 metres a l'oest del Molí del Salze

Espècimen botànic
    En els darrers anys, després d'una etapa d'abandó, està sent recuperada pel seu propietari.
    Xavier Esteve i Gràcia

L'olivera del Molí del Salze s'emplaça a uns 75 metres a l'oest d'aquest edifici, en un marge d'un cap de conreu. Es tracta d'un exemplar de grans dimensions de l'espècie "Olea europaea". Tot i que a la base aparentment s'aprecia que es tracta d'una única soca, aquesta es bifurca generant dos troncs. Mesura uns 3,70 m de diàmetre, un cop la soca ja s'ha bifurcat, fet que en dificulta extrapolar-ne una edat. Sigui com sigui les seves dimensions la converteixen amb total seguretat en una olivera centenària, segurament de diversos centenars d'anys, potser mil·lenària

En els darrers anys, després d'una etapa d'abandó, està sent recuperada pel seu propietari. En la tradició familiar s'ha perpetuat la creença que "aquesta olivera havia vist passar els romans".