Olivera 1 Can Surià
Olivella

Al costat sud del carrer de l'Olivera, davant el número 96, en un entorn enjardinat.

Espècimen botànic
    Ajuntament d'Olivella
    Xavier Esteve i Gràcia

Es tracta d'un exemplar d'olivera (Olea europaea var. Europaea) centenària. El diàmetre del tronc és d'1,5 m (amb un perímetre d'uns 4 m) i té una alçada d'uns 9 m. Les seves branques són allargades i perden rigidesa cap al final. Les branques i fulles són oposades; les fulles rígides, enteres, lanceolades, tot l'any verdes; cara superior de la fulla d'un verd grisenc; cara inferior, esblanqueïda; flors blanques, petites, agrupades formant ramells drets.
    Tot i que no es possible concretar l'edat de l'exemplar, per l'amplada del tronc i les rugositats cal pensar que podria ser un arbre centenari.

Aquesta olivera formava part d'un antic conreu, on hi havia un rengla d'oliveres. En el procés d'urbanització de Can Surià aquest exemplar ha estat conservat com element ornamental.